divendres, 18 de maig del 2018

DIVERGENT (TRILOGIA)

Títol: Divergent
Autor/a: Veronica Roth
Traductor/a: Aïda Garcia Pons (de la traducció de l’anglès)
Il·lustrador: Aquesta novel·la no disposa d’il·lustracions
Editorial: Fanbooks
Col·lecció: Ficció
Lloc i any d’edició: Barcelona, 2015
Numero de pàgines: 416
Estil i vocabulari: Estil simple i clar; vocabulari bastant fàcil de comprendre

Argument (resum breu):
Beatrice Prior, una noia de 16 anys, viu en una societat creada al començament de la gran pau que ha decidit agrupar a les persones en cinc faccions diferents (Franquesa, Abnegació, Intrepidesa, Erudició i Amistat). Com cada individu que compleix 16 anys, Beatrice ha de sotmetre's a una prova d'aptitud, que li ajudarà a triar si quedar-se en la seva facció de naixement (Abnegació) o transferir-se a una altra.
Aquesta prova consisteix en una simulació que es desenvolupa a través d'un líquid especial que li és injectat als joves però, sorprenentment, Beatrice descobreix que és capaç de manipular les simulacions i prendre decisions prohibides. S'assabenta que és una "Divergent" (persona capaç de manipular les simulacions) i que té la mateixa aptitud per a tres faccions diferents (Abnegació, Gosadia, i Erudició); però no encaixa realment en cap d'elles, la qual cosa la fa estar insegura.
Encara que ella valora molt la manera de vida de la seva facció, no sap si és prou altruista com per dedicar la seva vida als altres. Beatrice haurà de fer una difícil elecció i guanyar-se el seu lloc en la facció. Tot això la portarà a competir contra els seus companys; farà aliats i enemics, i coneixerà a Quatre, un noi misteriós pel qual se sent atreta de manera inexplicable des del primer dia que el coneix.

Tema i tipologia:
Aquest llibre és principalment una novel·la de fantasia i de ciència ficció; però també predomina molt el tema de l’amor entre els dos personatges principals.

Personatges principals:
Beatrice Prior "Tris":
És una noia de 16 anys, que va néixer en la facció d'Abnegació. Més tard, ella es transfereix a la facció de Gosadia i quan arriba a la seva nova facció, opta per un canvi de nom, utilitzant “Tris” com un sobrenom, amb l'esperança de poder fer un nou començament en la seva vida.
Físicament, té els ulls ametllats i d’un marró molt fosc; és rossa i molt menuda.
És un personatge rodó perquè durant total la novel·la ens mostra i explica els seus sentiments, pensaments, intencions...
Tobias Eaton "Quatre":
És un noi de 18 anys, que va néixer en la facció d'Abnegació. Es transfereix a Gosadia tractant de fugir del seu pare, el qual colpejava al seu fill quan era petit. Quan va arribar a la seva nova facció, també va optar per un canvi de nom, usant “Quatre” com a sobrenom.
Físicament, té els ulls marrons i grans, el seu cabell és d’un color marró molt fosc, i el seu físic rebel·la immediatament que fa esport.
És un personatge rodó perquè durant total la novel·la ens mostra i explica els seus sentiments, pensaments, intencions...

Opinió:
Primerament, he escollit aquesta novel·la perquè he escoltat parlar molt d’ella ja que actualment molta gent se la llegeix. En segon lloc, em va cridar força l’atenció perquè els llibres de gènere d’aventures i romàntic m’acostumen a agradar molt. I per últim, m’agradaria comentar que a mesura que vas llegint aquesta història, agafes molt d’afecte als personatges ja que t’acabes incloent i endinsant en aquesta magnífica història.
Recomano aquest llibre, sens dubte, especialment a joves lectors que els agradin els llibres de ciència ficció, una mica romàntics i bastant llargs.

Valoració d’1 a 10: 10


Katharina Sobich
4t C

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada