dimarts, 24 d’abril del 2018

LA VERITAT SOBRE EL CAS HARRY QUEBERT

LA VERITAT SOBRE EL CAS HARRY QUEBERT

Títol: La veritat sobre el cas Harry Quebert
Autor: Joël Dicker
Traductora: Imma Falcó
Editorial: La Campana
Lloc i any d’edició: Barcelona, juny del 2013
Número de pàgines: 688
Estil i vocabulari: llenguatge estàndard, no gaire difícil de comprendre

Argument: 
En Marcus Goldman és un escriptor que, després del gran èxit de la seva primera novel·la, perd la inspiració per començar a redactar la segona. Intentant buscar-la, decideix fer una trucada al seu antic professor de la universitat, en Harry Quebert, per demanar-li ajut.
Uns dies més tard, en Marcus rep la informació que el seu professor ha sigut arrestat per l’assassinat de la Nola Kellergan, una jove de quinze anys que va desaparèixer trenta anys enrere. És acusat a causa de les proves de la seva culpabilitat, que es van descobir al veure quan es va trobar a la noia enterrada al seu jardí juntament amb l’original de “Els orígens del mal”, la seva gran novel·la exitosa. Després de l’autòpsia es va verificar que el cos era d’aquella noia, i també es va descobrir que en Harry va tenir una relació amb ella l’estiu de la seva desaparició.
Convençut de la innocència d’en Harry, en Marcus torna a Aurora, la ciutat on van succeir els fets, per descobrir la veritat d’aquella pèrdua el 30 d’agost del 1975.

Tema i tipologia:
Aquesta novel·la és d’intriga.


Personatges principals: 
Marcus Goldman: jove escriptor decidit i valent que està disposat a descobrir la veritat amb la finalitat d’ajudar al seu professor a sortir de la presó.
Harry Quebert: antic professor de la universitat i amic d’en Marcus Goldman. Enamorat de la Nola Kellergan i està acusa d’haver-la matat.
Nola Kellergan: jove amb qui va tenir una relació en Harry Quebert. El dia que anaven a desaparèixer a causa dels problemes familiars de la noia, desapareix i al cap d’uns anys la troben morta enterrada al  jardí del seu amant.
Jenny Quin: mestressa de la cafeteria del poble. Des de jove que sent una atracció especial cap a en Harry Quebert, cosa que no és gaire apreciada pel seu home, en Travis.
Travis i intendent Pratt: policies que investiguen la desaparició i posteriorment la mort de la Nola Kellergan.

Opinió:
Recomano aquest llibre ja que l’he troba molt interessant i la història no revela el culpable fins a l’últim moment, cosa que fa que sigui fascinant i sorprenent. A banda d’això, també m’ha ajudat a com poder escriure millor i organitzar millor les meves idees gràcies als consells escrits entremig de la novel·la, cosa que considero molt útil i eficaç.

Nota: 9

 Resultat d'imatges de la veritat sobre el cas harry quebert

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada