dissabte, 19 de maig del 2018

INSURGENT (TRILOGIA)

Títol: Insurgent
Autor/a: Veronica Roth
Traductor/a: Aïda Garcia Pons (de la traducció de l’anglès)
Il·lustrador: Aquesta novel·la no disposa d’il·lustracions
Editorial: Fanbooks                                      
Col·lecció: Ficció
Lloc i any d’edició: Barcelona, 2016
Numero de pàgines: 424
Estil i vocabulari: Estil simple i clar; vocabulari bastant fàcil de comprendre

Argument (resum breu):
En aquest segon volum, la Tris i en Quatre són ara dos fugitius perseguits per la líder de la facció d’Erudició: la Jeanine. Els dos protagonistes ja no pertanyen a ninguna facció concreta i la seva antiga facció (Abnegació) queda destruïda per les conseqüències de la simulació.
Els dos nois, però, faran el que sigui necessari per salvar la societat i descobriran informacions, viuran traïcions i es toparan amb una dura realitat que els hi costarà bastant d'assimilar.

Tema i tipologia:
Aquest llibre és principalment una novel·la de fantasia i de ciència ficció; però també predomina molt el tema de l’amor entre els dos personatges principals.

Personatges principals:
Beatrice Prior "Tris":
És una noia de 16 anys, que va néixer en la facció d'Abnegació. Més tard, ella es transfereix a la facció de Gosadia i quan arriba a la seva nova facció, opta per un canvi de nom, utilitzant “Tris” com un sobrenom, amb l'esperança de poder fer un nou començament en la seva vida.
Físicament, té els ulls ametllats i d’un marró molt fosc; és rossa i molt menuda.
És un personatge rodó perquè durant total la novel·la ens mostra i explica els seus sentiments, pensaments, intencions...
Tobias Eaton "Quatre":
És un noi de 18 anys, que va néixer en la facció d'Abnegació. Es transfereix a Gosadia tractant de fugir del seu pare, el qual colpejava al seu fill quan era petit. Quan va arribar a la seva nova facció, també va optar per un canvi de nom, usant “Quatre” com a sobrenom.
Físicament, té els ulls marrons i grans, el seu cabell és d’un color marró molt fosc, i el seu físic rebel·la immediatament que fa esport.
És un personatge rodó perquè durant total la novel·la ens mostra i explica els seus sentiments, pensaments, intencions...

Opinió:
Primerament, he escollit aquesta novel·la perquè he escoltat parlar molt d’ella, ja que actualment molta gent se la llegeix. En segon lloc, em va cridar força l’atenció perquè els llibres de gènere de ficció i, a la vegada romàntic, m’acostumen a agradar molt. I per últim, m’agradaria comentar que a mesura que vas llegint aquesta història, agafes molt d’afecte als personatges, ja que t’acabes incloent i endinsant en aquesta magnífica història. També m’agradaria afegir que “Insurgent” és un llibre que m’ha agradat bastant però, sincerament, m’esperava més de la novel·la. Això és degut a que el primer llibre em va deixar amb unes altes expectatives.
Recomano aquest llibre, sens dubte, especialment a joves lectors que els agradin els llibres de ciència ficció, una mica romàntics i bastant llargs.

Valoració d’1 a 10: 9


Katharina Sobich
4t C

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada