dijous, 8 de març del 2018

Títol:  Cançons per a la Paula
Autor/a: Blue Jeans
Traductor/a: Ricard Bonmatí Guidonet
Editorial:  Columna Edicions
Col·lecció: Clàssica
Lloc i any d’edició: Barcelona, 2016
Numero de pàgines: 800
Estil i vocabulari: Estil simple i amb vocabulari fàcil de comprendre, amb algunes excepcions puntuals.

Argument (resum breu):
Una noia de disset anys anomenada Paula, ha quedat amb l'Àngel, un noi que en té vint-i-dos el qual ha conegut per Internet. El noi amb qui ha quedat arriba tard però es troba amb un altre noi, està llegint el mateix llibre que ella. Es diu Àlex, no es coneixen de res però comencen a parlar fins que ell se'n ha d'anar. Ella, sorpresa per la connexió que ha sentit amb aquell jove, se sent una mica decepcionada per no poder parlar més, però el que ella no sap és que l'Àlex li ha deixat una pista per poder tornar-se a posar en contacte... Al sortir, cansada d'esperar, es troba amb l'Àngel el noi amb qui havia quedat, qui ha tingut un imprevist causat pel seu treball de periodista.  La noia de disset anys comença a dubtar amb qui s'ha sentit millor durant la tarda, i està confosa sobre si els seus sentiments van dirigits a l'Àlex, el futur escriptor amb un somriure irresistible o l'Àngel, el periodista bastant guapo també, d'uns anyets més.
Paula té també un grup d'amigues que es fan conèixer com "Les Sugus", a qui els hi explica tot i l'acompanyen durant tota la història en els seus millors i pitjors moments.
Tema i tipologia:
En aquest llibre l'amor i l'amistat és el tema més predominant. És una novel·la totalment romàntica.

Personatges principals:
Els personatges principals d'aquest primer llibre de la trilogia de Blue Jeans són la Paula, les seves amigues i els 2 nois que conformen el seu triangle amorós:

-La Paula: és una noia molt guapa i la més atractiva i popular del grup. Tot i això és molt humil i faria el que fes falta per les seves amigues i la gent que estima.
-La Míriam: ha repetit curs i va a la classe amb el seu germà, és la més infantil i divertida del grup.
-La Diana: li encanten els nois i no té cap vergonya de res. És molt dolenta en els estudis, però si que li importen els exàmens finals.
-La Cristina: és la més calmada,  tímida i introvertida del grup.
-L' Àlex: és un noi de disset anys amb un somriure increïble, molt atractiu i simpàtic, li encanta llegir i és un aspirant a escriptor
-L'Àngel: té vint-i-dos anys i es dedica al periodisme, és bastant madur  i com l'Àlex, tot un romàntic.

Opinió:
Recomano aquest llibre, als apassionats dels llibres romàntics i d'aventures que adoren passar temps amb els seus amics, és dels llibres que més m'ha agradat de tots els que m'he llegit. 
Sincerament el vaig escollir perquè el nom em fa fer gràcia, però al començar a llegir-lo no podia parar, i me'l vaig acabar en un cap de setmana. És d'aquelles novel·les que quan les comences no pots parar de pensar en què passarà després.

Valoració d’1 a 10: 10
Resultat d'imatges de cançons per a la paula

Paula Baserba
4rt-C

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada