dijous, 8 de març del 2018

OFRENA A LA TEMPESTA



OFRENA A LA TEMPESTA

Autor/a: Dolores Redondo
Traductor/a: Núria Parés
Il·lustrador: No en té
Editorial: Columna
Col·lecció: labutxacaLloc i any d'edició: Maig del 2016
Número de pàgines: 590
Estil i vocabulari: Normal

Argument: 
Una dona denuncia la misteriosa mort de la seva néta, la qual es confirma que ha sigut asfixiada degut a les marques vermelloses en forma de botó que té en el rostre. Les marques indiquen que l'assassí en qüestió va agafar un coixí i el va pressionar contra la cara de la petita fins que aquesta va deixar de respirar. L'àvia té sospites de què el pare de la nena ha sigut el culpable a causa del seu comportament estrany durant aquells dies i també perquè el van detenir quan intentava robar el cadàver de la seva filla pronunciant paraules sense cap mena de sentit. L'àvia de la petita parla d'un ésser màgic i malèvol de la zona anomenat "Inguma" causant dels malsons que produeix una immobilització que impedeix despertar i t'arrabassa la vida durant el somni. La nostra protagonista, Amaia que s'encarregarà del cas junt amb el seu equip descobriràn alguns casos similars produïts fa temps. Qui és el veritable assassí?

Tema i tipologia: Novel·la policíaca d'intriga i ficció.

Personatges principals:
AMAIA: És la protagonista de la història. Porta el cas. Al llibre, no es revela molta informació de com és físicament. És valenta, decidida i llesta.
ETXAIDE: Subinspector, company de feina de l'Amaia. És un home lleial, honest i valent. Educat amb bons valors.
MARKINA: És el jutge. És una persona tranquil·la i raonable. Vesteix d'una manera que el fa semblar més serio del que és.  
*Tots ells són personatges rodons, que evolucionen al llarg de la història. Sobretot l'Amaia, la protagonista és la que evoluciona més.


Opinió:
Aquest llibre m'ha agradat bastant, per començar els personatges tenen molta vida i són molt creïbles, els escenaris estan molt ben descrits. Té una bona trama i és un llibre interessant encara que és veritat que en alguns punts és una mica predictible.

Valoració d'1 a 10: 8




Blanca Quiñonero, 4rt C



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada