dijous, 8 de març del 2018

TAN SENZILL COM TUITEJAR T'ESTIMO

Títol: Tan senzill com tuitejar t’estimo
Autor/a: Blue Jeans
Traductor/a: Núria Parés Sellarès
Il·lustracions: Aquesta novel·la no hi ha il·lustracions
Editorial: Columna Edicions
Col·lecció: Clàssica
Lloc i any d’edició:  Barcelona,  Maig del 2015
Número de pàgines: 528
Estil i vocabulari: Senzill
Argument (resum breu):
Un grup de nois i noies que afronten per primera vegada l’experiència de viure i estudiar lluny de casa. Tots ells tindran problemes individuals i hauran d’afrontar-se a les decepcions, les temptacions, les pors...  La universitat  la qual passen aquests fets és la Benjamin Franklin. S’enfronten  a nombrosos canvis que per molt que els tinguin previstos, no deixaran de sorprendre’ls. L’Elena, la principal protagonista es troba en una situació amorosa molt complicada i totalment imprevista, la qual cosa s’haurà de decidir.
Tema i tipologia: Novel·la juvenil i romàntica.
Personatges principals: Són personatges rodons perquè parlen dels seus sentiments, ambicions, gustos... A més, els caràcters no canvien durant la història.
ELENA:
Noia perfeccionista, tímida, coqueta i atractiva.  És una noia toledana i que viu a la habitació 1151. Té unes pautes molt marcades amb els estudis i no cometre errors. Té les coses clares, tot i que, sota aquest escut de seguretat, amaga pors i inseguretats. Estudiarà Dret , com van fer els seus pares, però amb el temps s’adonarà que no era la seva ambició.
MARTA:
Germana petita d’Elena i completament diferent a ella. És una adolescent que acaba de començar batxillerat, és extravertida, i que ja porta els nois al cap. Sembla ingènua, i tracta d’aconseguir  les coses molt de pressa, jo crec  potser, per fer-se gran el més ràpid possible. S’avorreix  amb els nois de la seva edat i vol viure noves aventures.
DAVID:
És un noi sevillà que ha vingut a estudiar a la universitat Benjamin Franklin  també.  David és carismàtic, intel·ligent, simpàtic, amb una personalitat que totes les noies volen. Viu a la habitació 1152.  Físicament crida l’atenció perquè porta tatuat un au fènix amb un significat especial en el coll. És un noi amable, pacient i enginyós. Està entusiasmat per començar la carrera de Publicitat. El seu passat és un gran misteri i guarda secrets d’una època que, va canviar la seva vida i que encara no ha superat. Tot i això, seguirà sent optimista. Li agrada Elena però cap dels dos vol fer el  primer pas.
MANU:
És un malagueny que no deixa a ningú indiferent. És maco prepotent, xulo. Ell és comporta així però en veritat és un noi sensible i que li van trencar el cor en el passat, per això  es comporta d’aquesta manera. Diu que no vol compromisos i que no s’enamora però, al llarg del temps s’enamora de l’Elena. Estudiarà fisioteràpia amb el seu millor amic Julen. Viu a l’habitació 1156.
JULEN:
És navarrès, esportista que passa desapercebut i és madur. Li encanta l’esport (tenis) i és el millor amic de Manu ja que es coneixien molt més abans de arribar a la universitat. Estudiarà fisioteràpia. Manu creu que ell li agrada Iria perquè passen molt de temps amb ella, però el que no sap és que elles. Viu a l’habitació 1158.
IRIA:
Sembla una noia fràgil i madura però s’amaga una noia amb un caràcter fort i amb molta personalitat. El seu gran problema és viure amb la móra distància amb l’Antón, la qual ha deixat a Corunya. Aquesta gallega estudiarà criminologia, no li que cau bé Helena, té una bona relació amb en juli. Viu a l’habitació 1157.
AINHOA:
A causa dels problemes entre els seus pares separats i els conflictes que ha viscut en els últims mesos han canviat la seva manera de ser. És grassoneta, dolça i molt sensible. Com té un complex amb el seu aspecte físic li pot provocar un gran problema si no va amb cura. Trobarà l’amor amb l’Óscar i hauran de passar per molts obstacles. Estudiarà odontologia i viu a l’habitació 1153.
NICOLE:
És una noia peruana, és l’alegria del passadís. Vivia amb la seva mare i els seus dos germans petits a València. Es trasllada a Madrid per estudiar odontologia. És una persona lluitadora, forta, positiva i madura que mai renunciarà els seus somnis. Passarà per moltes situacions de racisme i seguirà endavant. La seva millor amiga és l’Ainhoa i viu a l’habitació 1155.
ÓSCAR:
Ell és el més gran del grup. Ve a Madrid a conseqüència d’una mala experiència amorosa. Deixa l’arquitectura per la Psicologia. Toca la guitarra. L’Óscar és un romàntic que intenta tenir les coses clares i rescatar la il·lusió que tenia i que a causa de la seva ex novia li havia tret per enganyar-li. Viu a l’habitació 1159.
TONI:
És un noi valencià, que no li agrada la festa ni sortir. Toni passa molt de temps davant l’ordinador parlant amb una noia anomenada Lauren, que només li portarà problemes, i que mai s’han vist en persona. Viu a l’habitació 1154 i estudiarà comunicació audiovisual.
OPINIÓ PERSONAL:
Aquest llibre m’ha agradat molt, perquè penso que és molt encertat per a la nostra edat. El recomano més a les noies que els nois però tot i així penso que tothom li pot agradar, sobretot a la gent que li agrada les novel·les romàntiques.
Valoració d’1 a 10: 10
Resultat d'imatges de tan senzill com tuitejar t'estimo

Loubna Afelad
4rt ESO C

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada