dimecres, 19 de desembre del 2018

NO ESTÀ ESCRIT A LES ESTRELLES


Aquest llibre ens explica la història d'una noia que es diu  Hazel  Grace Lancaster, ella té 16 anys i conviu amb un càncer de pulmó. La història comença quan els seus metges li diuen que està depressiva, ja que no surt de casa, no té amics i sempre llegeix el mateix llibre titulat "Un dolor imperial" escrit per Peter Van Houten.
Per tot això els seus metges li recomanen que s'apunti a un grup de suport. Dins el grup de suport coneix a un noi que es diu Isaac amb un càncer d'ulls i també un altre noi que es diu Augustus Waters, amb càncer d'ossos, que té una cama ortopèdica.
En acabar el grup de suport Augustus, o Gus, la convida a anar a veure una pel·lícula. A partir d'aquest moment ells dos es comencen a enamorar.
Un dia, l'Augustus li explica que havia parlat amb en Peter Van Houten, l'escriptor preferit de la Hazel, a través d'e-mails. En Peter Van Houten en aquells missatges li diu a en Gus que si algun dia anava a Amsterdam, ell respondria totes les seves preguntes sobre el seu llibre. Llavors l'Agustus 
li cedeix el seu desig dels genis, un grup de gent que s'encarrega de finançar un desig als nens que estan malalts, per anar a Amsterdam i conèixer el seu escriptor preferit.
Al dia següent d'aterrar a Amsterdam visiten la casa d'en Peter Van Houten però marxen rapidament, ja que ell els tracta molt malament. L'ajudant de l'escriptor els acompanya a visitar la casa de l'Ana Frank. L'endemà, en Gus li explica a la Hazel que abans de marxar a Amsterdam havia recaigut, tornava a tenir càncer.
En tornar al seu poble les coses es
comencen a complicar, cada cop l'Agustus estava pitjor així que decideix fer un prefuneral on ell pugui estar present. L'Augustus Waters mor alguns dies després del seu prefuneral.
En el funeral d'en Gus hi apareix en Peter Van Houten, li dóna una carta a la Hazel. En aquella carta era de l'Augustus on deia tot el que estimava a la Hazel.

Sara Domínguez
1r Batxillerat A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada