diumenge, 3 de desembre del 2017

Caçadors d'Ombres. Els Orígens

1- L'Àngel Mecànic


Autor/a: Cassandra Clare
Il·lustrador: Alexandre Gombau i Arnau
Editorial: Estrella Polar
Col·lecció: L’Illa del Temps
Lloc i any d’edició: Barcelona, 2010
Número de pàgines: 464
Estil i vocabulari: Llenguatge estàndard, fàcil d’entendre, tot i que hi ha algunes paraules complicades.

Argument :
La Tessa Gray una noia de setze anys que creua l'oceà, des de Nova York,  per anar a Londres després de la mort de la seva tia ; per estar amb el seu germà l’últim membre de la família que li queda, ja que els seus pares van morir quan ella era petita, i la seva tia se’n va fer càrrec.
En arribar al port, veu un cotxer que duu un cartell on hi posa Senyoreta Gray; li diuen que el seu germà els ha enviat i que la portaran amb ell. Però és raptada per les misterioses Germanes Fosques, membres d'una organització secreta anomenada “El Club Pandemònium”, aquestes la mantenen captiva bastant de temps i forcen a la Tessa a millorar una habilitat que no sabia que tenia per després entregar-la al Magister.
Un caçador d’ombres anomenat Will la rescata, i la porta a l’Institut, el lloc segur on viuen els Nefilim (Caçadors d’Ombres: són els encarregats de fer complir les lleis del submón i són fills d’àngels a diferència dels fills de la Nit que tenen sang demoníaca.) Ella té el poder de transformar-se, a voluntat, en una altra persona. Els Nefilim li juren que trobaran el seu germà, això comporta un seguit de fets que trasbalsaran la vida de la Tessa.  

Tema i tipologia: És una novel·la que combina diferents gèneres, però principalment és de ciència ficció, però també d’intriga i amor.


Personatges principals:

Tessa Gray: És una noia de 16 anys, els seus ulls són grisos i el seu cabell castany clar, malgrat la seva aparença tranquil·la i serena, per dins és una noia molt forta i valenta. La lectura és la seva gran passió.

Will Herondale: és un jove caçador d'ombres de 17 anys, el seu cabell és negre i els seus ulls són d’un blau tant fosc que quasi sembla violeta. Tothom el descriu com algú irritant i feridor, és la imatge que pretén donar, tot i que en el fons no és així i pocs ho saben veure; ell també és un gran apassionat de la lectura i toca el piano.

Jem Carstairs: Té una bellesa fantasmal. Els seus ulls i cabell són de color platejat i la seva pell pàl·lida i blanca com el paper, degut a una malaltia. És dolç i amable i li agrada tocar el violí.
Tots aquest personatges són orfes i han sigut acollits per la directora de l’Institut, la Charlotte i el seu marit en Henry.

Opinió:
Jo recomano aquest llibre perquè qui disfruta amb les novel·les de ciència ficció no podrà parar de llegir-lo. Sempre deixa amb la intriga, és un llibre captivador que encisarà a tothom qui el llegeixi. L’amor no apareix fins el final, però quan ho fa arriba amb molta força i això encara dóna més emoció a aquesta apassionant història. És per això que crec que la gent hauria de llegir aquest llibre.


Valoració de l’1 al 10: 8,5


Ona Peral Català 
4rtC



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada