dissabte, 25 de novembre del 2017

SOTA L'AIGUA

Autor/a: Paula Hawkins
Traductor/a: Imma Falcó
Editorial: La Campana
Lloc i any d'edició: Barcelona, 2017
Pàgines: 438
Gènere: Thriller i misteri
Estil i vocabulari: Llenguatge estàndard, fàcil d'entendre.

Argument:

Aquest relat tracta sobre dues germanes; la Nel i la Jules Abbott. Des que va morir la seva mare no es parlen; la Nel truca de tant en tant a la Jules però ella no li agafa mai el telèfon.
La història comença quan un inspector de policia truca a la porta de la Jules per comunicar-li que la seva germana està morta, l'han trobat a l'aigua i estaven convençuts de que havia estat un suïcidi.
La Jules haurà de tornar al seu poble natal per cuidar la seva neboda, la Lena, una adolescent amb caràcter, que dóna la culpa de la mort de sa mare a la Jules.
A mesura que avanci l'investigació policial, els coneguts de la Nel desenterraran records desagradables i difícils d'enfrontar per arribar al fons de tot el que ha passat.

Personatges principals:

Nel Abbott: Molt guapa, esvelta, amb caràcter i té una obsessió desmesurada amb l'aigua, especialment en el gorg dels ofegats, un lloc del poble on antigament s'hi tiraven les bruixes perquè morissin. Quan eren petites, era on ella i la seva germana anaven a nedar dia sí l'altre també. Estava escrivint un llibre sobre aquests esdeveniments, sempre s'havia sentit atreta per tota aquella espiral de misteri. (Personatge pla)
Jules Abbott: Tot el contrari a la seva germana, no era una dona que cridés tant l'atenció, estava grassa i era molt sensible i poruga. Tanmateix, a mesura que la història avanci veurem com és capaç d'afrontar el seu passat i plantar cara a les seves pors. (Personatge rodó)
Lena Abbott: No se sap qui és el pare. La noia és com la mare quan era jove: molt guapa, alta i amb caràcter, però després de la mort de la Nel, agafa confiança amb la Jules i podrem veure el seu costat més sensible i els secrets que ha hagut d'amagar. (Personatge rodó)

Opinió:

Crec que és un llibre totalment recomanable per a qui li agradi l'intriga i el misteri. M'ha agradat molt. Feia bastant que no llegia un relat així. És una història plena de girs argumentals, amb un fons obscur i un final realment inesperat. És d'aquells llibres que et poden tenir enganxat una bona estona per saber com acabarà.

Valoració de l'1 al 10: 9

Carles Gonzalo
4t B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada