divendres, 17 de novembre del 2017

Martín i Lara

Autor: Werner J. Egli
Editorial: Cruïlla
Traductora: Marisa Presas i Corbella
Col·lecció: Gran Angular
Lloc i data de edició: Barcelona, 1988
Número de pàgines: 221
Estil i vocabulari: Mitjanament difícil

Argument:

Lara és la filla d'un important comandant de l'exèrcit, treballadors del qual planegen una rebel·lió contra ell. Un dia, Lara es víctima d'un atemptat contra la seva família, del qual sobreviu juntament amb el seu pare. Seguint el seu instint, comença la recerca d'un dels nois que preparà aquest atac contra ells, amb el pressentiment de que ell estava siguen pressionat per realitzar aquests actes.

Tema i tipologia: Novel·la amorosa i d'intriga.

Personatges principals:

Lara:
Noia d'uns 14 anys, valenta i segura de sí mateixa. No s'hi esmenten característiques físiques.
Martín: Noi escardalenc, provinent d'una família pobre que serveix al pare de la Lara. Es mostra dur quan preveu perill, però a mesura que avança la història podem observar que també té una part feble.
Pare de la Lara: Cap militar de gran prestigi. Gros i musculós. Durant la història podem observar que, tot i aparentar un caràcter pasiu, es mostra molt agressiu en determinades situacions.
Mentre la Lara evoluciona durant la història (personatge rodó) en Martí no ho fa (personatge pla).

Opinió:

Des del meu punt de vista, és un llibre interesant pel fet de no seguir els estàndards de les clàssiques novel·les amoroses, sino que mescla la temàtica d'acció durant una revolució amb la trama d'una història d'amor. Al tenir un vocabulari bastant clar, la trama es fàcil de comprendre. Un llibre molt recomanable si es busca intriga a cada pàgina.

Valoració d'1 a 10: 8


Resultat d'imatges de martin i lara cruilla


Bruno Addiego
4t B
Curs 2017-2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada