diumenge, 3 de juny del 2018

Una Columna de Foc

Una columna de foc 


Títol: Una columna de foc
Autor/a: Ken Follet
Traductor/a: Mireia Clanxet, Immaculada Estany i Anna Llisterri
Il·lustrador/a: El llibre no té il·lustracions
Editorial: Rosa dels vents
Col·lecció: Els pilars de la terra
Lloc i any d’edició: 2017 a Barcelona
Número de pàgines:  944
Estil i vocabulari: Té un vocabulari bastant complex però un cop l’enganxes es fa més fàcil llegir-lo.

Resum:
Una columna de foc arrenca quan el jove Ned Willard torna a la seva llar a Kingsbridge per Nadal. Corre l'any 1558, un any que trastocarà la vida d’en Ned i que canviarà Europa per sempre.
Les antigues pedres de la catedral de Kingsbridge contemplen una ciutat dividida per l'odi religiós. Els principis elevats xoquen amb l'amistat, la lleialtat i l'amor, i provoquen vessaments de sang. En Ned es troba de sobte en el bàndol contrari al de la noia amb qui espera casar-se, Margery Fitzgerald.Quan Isabel I arriba al tron, tot Europa es torna en contra d'Anglaterra. La jove monarca, astuta i decidida, organitza el primer servei secret del país per estar avisada davant de qualsevol indici d'intrigues homicides, aixecaments o plans d'invasió.
A París, a l'espera, es troba la seductora i obstinada Maria Estuardo, reina dels escocesos, en una família francesa amb una ambició descomunal. Proclamada legítima sobirana d'Anglaterra, Maria compta amb els seus propis partidaris, que conspiren per desfer-se d’Isabel.
Mentrestant, Ned Willard busca a Jean Langlais, un personatge esmunyedís i enigmàtic, sense saber que després d'aquest nom fals s'amaga un company de classe de la seva infància, algú que el coneix massa bé. Al llarg de mig segle turbulent, l'amor entre Ned i Margery sembla condemnat al fracàs, mentre l'extremisme fa esclatar la violència des de Edimburg fins a Ginebra. Isabel s'aferra precàriament al seu tron ​​i als seus principis, protegida per un petit i valent grup d'espies hàbils i agents secrets valerosos.
Els autèntics enemics, tant llavors com ara, no són les religions rivals. La veritable batalla és la que enfronta als que creuen en la tolerància i l'acord contra tirans disposats a imposar les seves idees a tothom i a qualsevol preu.

Personatges:
Com que aquest llibre té una trama molt complexa i llarga només he posat un personatge principal; ja que n’hi ha molts.

Ned Willard: és el protagonista de la història, oriünd de Kingsbridge aquesta perdudament enamorat de Margery Fitzgerald, però les rivalitats religioses de les seves famílies impedeixen que concreti alguna cosa amb la jove. És un dels principals espies i mà d'dreta de la reina Isabel.

Opinió:
Personalment m’ha agradat molt aquest llibre tot i que té una trama molt complexa i que consta de molts subtemes. En aquesta historia no hi falten els desamors, les desil·lusions i les venjances fet que encara el fa més interessant. Recomanaria aquest llibre al 100% ja que un cop comences a llegir-lo ja no pots parar.

Valoració de l’1 al 10: 9,5



 Resultat d'imatges de una columna de foc

Ona Peral 4tC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada