divendres, 15 de juny del 2018

EL CORREDOR DEL LABERINT: LES PROVES


Títol: El corredor del laberint: Les proves
Autor/a: James Dashner
Traductor/a: Noemí Risco Mateo
Il·lustrador: Marcelo Orsi Mateo
Editorial: V&R Editoras
Col·lecció: El corredor del laberint
Lloc i any d’edició: 2011
Número de pàgines: 390
Estil i vocabulari: Fàcil i entenedor

ARGUMENT
Al sortir del laberint els transporten amb helicòpter a un búnquer, on estaran segurs, Ja que per culpa d’una malaltia contagiosa i la població està morint, no literalment, sinó que es converteixen en zombies.
Al búnquer on els porten hi ha més gent, d’altres laberints que hi havia, però hi ha molts secrets dins del búnquer. Un d’ells és que els adolescents que han sobreviscut al laberint, poden ser la salvació . Però, al veure les condicions d’altres adolescents, i tots amb un únic destí tràgic, la mort. Intenten escapar però és molt difícil perquè anaven a acabar igual que els altres. El seu objectiu era arribar a darrere de les muntanyes on hi havia pau i tranquil·litat. A més, era  un grup que està en contra del búnquer, per tant intenten arribar-hi i hauran molts obstacles, morts dels seus amics...

Tema i tipologia
Gènere aventurer i de ficció.

Personatges

Thoms: és el protagonista. Té els ulls verds, és moreno i alt. És un noi amable i sempre que creu que la decisió sempre ho comenta.
Mino: és xinés, té els ulls marrons, petits , i és moreno. És molt amable i sempre col·labora en tot  i confia amb en Thomas.
Tessa: Es morena, amb ulls verds, bastant alta. En Thomas i ella s’atrauen però cap dels dos s’atreveix a donar el primer pas, principalment perquè els van borrar tot el cervell. Tot i això, encara que no se’n recordava sobre la seva infància, per exemple dons mira.

Opinió

El corredor del laberint és, sense cap mena de dubte, una de les meves millors lectures de l'any. M'ha semblat una novel·la increïblement addictiva i ben estructurada.
La trama es desenvolupa amb la incògnita de saber absolutament res del laberint. Els joves apareixen un dia en ell, i intenten trobar una sortida. No saben perquè hi són, no saben qui els va esborrar la memòria i desconeixen qualsevol detall important.
Això fa que, com ells, et plantegis les hipòtesis al teu cap i no puguis deixar d'avançar en la lectura.
Resultat d'imatges de corredor del laberin 2


VALORACIÓ: 8'5
 Loubna Afelad
4t ESO C

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada