dimecres, 6 de desembre del 2017

EL CANT DEL CUCUT

Autor/a: Robert Galbraith (pseudònim de Joanne Rowling/J.K Rowling)
Traductor/a: Aurora Ballester i Josefina Caball
Editorial: Raval Edicions SLU
Col·lecció: Proa
Lloc i any d’edició: Gran Bretanya, 2013
Número de pàgines: 557
Estil i vocabulari: Simple, varía utilitzant el registre col·loquial i l’estàndard. No hi ha vocabulari gaire complicat. Utilitza molt la retrospecció.
Argument : La model del moment s’ha llençat des del seu pis envoltada de misteri. Tots diuen que s’ha suïcidat però el seu germà adoptiu John Bristow no s’ho creu, i per provar-ho contracta a en Cormoran Strike. Aquest es un ex-militar del equip especial d’investigacions que ara treballa com a detectiu. En Cormoran degut a la seva precària situació econòmica per molt que tot indiqui que ha estat un suïcidi es veu obligar a acceptar el treball, però, poc a poc, al endinsar-se en el món de la Lula tot es complica fins a descobrir que la Lula podría no haver-se suïcidat veritablement...


Tema i tipologia: Novel·la d’intriga, policíaca.


Personatges principals:
Cormoran Strike: Ex-militar que ara fa de detectiu, seriós, algo insegur, és un home “dur”. És un personatge rodó ja que durant l’obra podem arribar a conèixer en Cormoran, un personatge que semblava al principi molt misteriós.
John Bristow: Advocat, nerviós, sempre està estressat, es deixa trepitjar molt per les persones. No s’enfada mai però quan s’enfada ho fa de veritat. És un personatge pla, no varia la seva la seva forma de ser i no es descriu massa la seva vida o situació.
Robin: Ajudant temporal d’en Cormoran, amable,  comprensiva, s’il·lusiona molt fàcilment. Personatge rodó, així com en Cormoran anem coneixent a la Robin mentre avança la novel·la.
Lula Landry: Model del moment, capritxosa, bona persona, havia patit problemes de bipolaritat. Personatge rodó i “fantasma”, poc a poc els secrets de la Lula són desvetllats i la coneixem millor, és fantasma perquè encara que la coneixem i formi part de la novel·la no participa veritablement als fets ja que és morta.


Opinió: No és un llibre impresionant però està bé, el recomano si et ve de gust una lectura fàcil. No és fa pesat en cap moment però al principi tampoc et deixa amb moltes ganes de continuar, tot i això la història és bona, els personatges estan molt ben desenvolupats i el final fa que valgui molt la pena.


Valoració de l’1 al 10: 7'75


Resultat d'imatges de Cormoran strikeResultat d'imatges de el cant del cucut


Laura Cuenca
4t B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada