dissabte, 11 de novembre del 2017

EL LLIBRE DE MERLÍ

Subtítol: Filosofia i Merlinades que et faran trempar.
Autor/a: Héctor Lozano i Rebeca Beltrán
Il·lustrador/a: Jorge Penny i José Manuel Urós
Editorial: La rosa dels vents
Lloc i any d'edició: Setembre del 2016, Barcelona
Número de pàgines: 317 pàgines
Comprensió: Força fàcil
Tema  i tipologia: Filosofia i juvenil

Argument (resum breu):
Cada capítol de la serie és un filòsof diferent, doncs es igual al llibre, cada capítol la primera pàgina et fa una petita explicació del filòsof i llavors et parla de la serie i t'ho qüestiona tot.
Et qüestiona cada situació, cada cosa, tot! Et fa pensar en coses o circumstàncies de la vida que potser no hi havies ni imaginat.
També hi ha petites converses que hi tenen els Peripatètics, en Merlí, alguns pares, la Calduch (mare de Merlí), professors...

Personatges principals:
Hi ha en Merlí que es podria dir que és un home vell, és un manipulador, és molt filosòfic en tot, després hi són els seus alumnes, un d'ells es el seu fill Bruno que és molt simpàtic, però oculta la seva orientació sexual, la seva millor amiga es la Tània, que està penjada per en Marc, te la ment bruta i vol ser actor, el seu amic es en Gerard, s'enamora ràpid però ara viu enamorat de la Mònica, una noia que ve nova per un problema que va tenir a l'altre centre, també es la Berta, que necessita cridar l'atenció, el seu amic es en Pol, es el liant de la classe, ha repetit algun curs, també hi es l'Olvier, arriba nou i només el primer dia ja deixa molt clar que es gay i que li fa igual el que diguin d'ell, es molt positiu, un dels seus companys es en Joan, un noi que pren apunts de tot, estudiós i molt tímid, hi ara l'últim però no el menys important, l'Ivàn, un noi que per bullying per part dels seus companys pateix d'una "enfermetat" no surt de casa, no parla amb ningú, viu a les xarxes socials.
Desprès també hi son els pares i professors.

Opinió:
Aquest llibre a mi m'agrada perquè et qüestiona tot i te'n doncs comte de moltes coses.
Et fa pensar en accions que potser vols fer però es millor que no.

Valoració d'1 a 10:
8'5


N.U.B.
4t-B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada