dijous, 24 de novembre del 2016

Recomanació d'un llibre: L'amic retrobat

Títol: L’amic retrobat
Autor: Fred Uhlman
Editorial: Columna
Resum: Aquest llibre narra la història de dos grans amics de 16 anys. El protagonista ens ho explica tot des del present. Un dels amics era un alemany de família rica i noble, els Hohenfels. L’altre era jueu. L'un anava a casa de l’altre, però el jueu és va fixar que, els pares del seu amic Hohenfels no el miraven amb bons ulls i, al cap d’un temps, va descobrir que odiaven els jueus.
  Més tard, els pares del noi jueu van decidir traslladar el seu fill als Estats Units, amb uns parents, a causa de l’arribada al poder de Hitler.
El seu amic Hohenfels li va enviar una carta de comiat en què és posicionada a favor de Hitler.
Van passar 30 anys, i el petit jueu es va convertir en un advocat molt bo, es va casar i va tenir una filla. Va rebre una carta en la qual li demanaven una col•laboració econòmica per fer un monument als joves que van morir a la Segona Guerra Mundial.
  Va ser aleshores que va mirar si el seu amic Hohenfels s’havia mort. I és en aquest moment que va descobrir què havia passat realment i com era de debò el seu amic.
    Fins al final no sabrem què va passar en realitat.
És una novel.la breu, que tracta sobre l'amistat i els estralls del feixisme.
Valoració: Aquest llibre és fascinant, perqué el final no te l’acabes de creure, et deixa molt sorprès. El recomano, perqué és interessant, encara que hi apareixen molts noms de famílies nobles alemanyes que no coneixem.
                                                  L.G  2n ESO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada