diumenge, 23 de febrer del 2014

RECOMANACIÓ MIRALL TRENCAT


Soumaya Akchich i Hanane El Yazidi de 1r A de Batxillerat ens recomanen 
Mirall Trencat de Mercè Rodoreda.



RODOREDA, Mercè. Mirall trencat. Novembre del 2006. Barcelona: Club Editor Jove, 1974.
Aquesta novel·la és de gènere realista.

El resum de l’obra que proporciona l’editorial Club Editorial Jove és el següent:   Mirall trencat relata la història d'una casa senyorial barcelonina i els seus habitants des de principis del segle XX fins als anys immediatament posteriors a la guerra civil. És, a més, una gran posada en escena de la desolació i caducitat de l'ésser humà. Aquesta crònica familiar s'imposa com un dels títols majors de la narrativa hispànica contemporània.

El títol “ Mirall trencat” desperta una gran curiositat en el lectors i no es pot arribar a comprendre fins que s’acaba la lectura. Des del nostre punt de vista el títol és el punt clau de la novel·la perquè aconsegueix atraure al lector amb gran facilitat. És un novel·la extensa, rebuscada i fins i tot una mica feixuga, per tant, requereix una gran atenció per part del lector. No obstant,és una novel·la sentimental que et fa reflexionar sobre el pas destructor del temps que provoca una petita esquerda ,en la família,que amb el pas del temps es va fent més profunda.  Amb els personatges amb qui més ens em identificat han sigut els fills (Maria, Ramon i  Jaume) perquè som els que mai ens adonem de la situació crítica en que es troba la família. 

Ens ha agradat molt i qualificaríem aquesta novel·la amb un 8’5. La recomanem a aquells lectors que els hi agradin les  novel·les tràgiques i sobre tot realistes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada