dimecres, 16 d’octubre del 2013

PREMIO NACIONAL DE LITERATURA INFANTIL Y JUVENIL

L’escriptor César Mallorquí obté el Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil

L’illa de Bowen guanya el premi amb una història d’aventures
cesar mallorquiEl Ministeri d’Educació, Cultura i Esport ha distingit la novel·la ‘La isla de Bowen’ (Edebé) amb el Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil. El premi dotat amb 20.000 euros, premia cada any una obra d’autor espanyol, escrita en qualsevol de les llengües oficials de l’Estat i editada a Espanya durant el 2012.
El Jurat ha destacat que la novel·la de César Mallorquí és ser “un cant a l’aventura i homenatge a la literatura clàssica, escrita amb passió, amenitat, humor i intel·ligència i per l’excel·lent construcció dels seus personatges i les seves trames”. La novel·la barreja i s’inspira en les aventures de  Julio Verne o Arthur Conan Doyle.  L’illa de Bowen’ va rebre el Premi Edebé de Literatura Juvenil 2012.
Argument de la novel·la:
illa bowen1920. Tot va començar amb l’assassinat del mariner anglès Jeremiah Perkins a Havoysund, un petit port noruec situat a l’Àrtic, i amb el misteriós paquet que, abans de morir, en Perkins va enviar a Lady Elisabeth Faraday.
O potser la història comencés abans, quan es van descobrir unes estranyes relíquies a l’interior d’una antíquissima cripta medieval, ja que va ser precisament una d’aquelles relíquies impossibles la causa que el malhumorat professor Ulises Zarco, director de la societat geogràfi ca SIGMA, s’embarqués en una aventura in imaginable a bord del Saint-Michel.
Tant en Zarco com el seu ajudant, Adrián Cairo, han recorregut el món enfrontant-se a tota mena de perills, igual que el capità Verne i la seva tripulació, o el Jove fotògraf Samuel Durango, i fi ns i tot les dues dames angleses que els han demanat ajuda; però cap d’ells estava preparat per enfrontar-se al temible misteri que envolta l’illa de Bowen, més enllà del Cercle Polar Àrtic
(EXTRET DEL BLOC: L'Illa dels LLibres)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada