dilluns, 6 de maig del 2013

CONTES MACABRES: EDGAR ALAN POE i BENJAMIN LACOMBE (il·lustrador)


Des de fa uns cinc anys l’editorial Baula ha fet un salt qualitatiu enorme. Fa una feina boníssima en la publicació d’àlbums il·lustrats per a nens i joves. Bona part de l’èxit és gràcies als il·lustradors dels seus contes. Rébecca Dautremer (Princeses oblidades o desconegudesCyrano i Alícia al país de les meravelles) i Benjamín Lacombe (Els amants papallona, Contes silenciosos, Blancaneu i, L’herbari de les fades) són els autors de les il·lustracions d’uns llibres que deixen a tothom meravellat. Aquests dibuixants s’han convertit, per a molts lectors, en objecte de culte. Han aconseguit que llibres pensats per a petits siguin comprats amb devoció pels adults.

Contes macabres, és un recull de vuit relats del gran escriptor americà  Edgar Allan Poe (1809-1849) i il·lustrats pel francès Benjamin Lacombe (1982). En aquest recull trobem el millor Lacombe. Destaca  la seva precisió, els petits detalls, l’abundància de grisos i negres i la reinvenció d’un estil que no és ni gòtic ni terrorífic però que s’assembla a tots dos.

Pel que fa als contes, la tria toca el moll de l’os d’en Poe: la mort, l’assassinat, les malalties, les ànimes, els cementiris, allò tèrbol, les obsessions… A El retrat oval, un pintor roba la bellesa de la seva dona per posar-la en un retrat fins que ella mor. A Morella l’esperit d’una dona morta reviu en la seva filla. A L’illa de la fada, Poe trenca amb la idea de l’home com a centre de la terra en vers la natura com a valor suprem. A El cor delator veurem com pensa i com actua un psicòpata paranoic. El llibre també inclou BereniceLa caiguda de la Casa Usher, Ligeia i el clàssic El gat negre, un dels contes més coneguts de l’escriptor.
Vuit relats magistralment escrits i  fantàsticament il·lustrats. Recomanats a partir de dotze anys, i de deu si són molt bons lectors.
Contes macabres recupera la idea del llibre com a objecte, fent del pas de cada full una delícia en la lectura i una alegria per la vista.
Autor: Jordi1973  (blog Tot és una mentida)
La nit avançava mentre jo duia a terme la meva feina ràpidament però en silenci. Abans de res, vaig esquarterar el cadàver. Vaig tallar-li el cap, els braços i les cames. 
Títol: Contes macabres   Títol original: Les contes macabres   Autor: Edgar Allan Poe / Benjamin Lacombe   Traductor: Pau-Joan Hernández   Editorial: Baula  Primera edició: Octubre de 2011   EAN: 978-84-479-2330-4   PVP:  18.50  Format: cartoné, 28cm x 20cm 212 pàg. Traduït al castellà com a Cuentos macabros per l’editorial Edelvives


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada