diumenge, 12 de maig del 2013

17è Premi Lite "PROTAGONISTA JOVE"

Aquest any, alguns alumnes de 3r d'ESO-D hem participat com a jurat al 17è Premi Lite "Protagonista Jove", organitzat per CLIJCAT (Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil). Consisteix en una sèrie de quatre llibres que s'han de llegir i puntuar-los de millor a pitjor. Hi ha dues categories: categoria 13-14 anys i categoria 15-16 anys. Nosaltres hem participat a la segona. Els alumnes de 3rD, Jamila Aharchi, Sabrina Addiego, Iris Recuero, Ignasi Roqué, Èric Travé i Yasmina El Asri, hem llegit els llibres i els hem puntuat. Aquesta és la nostra classificació final:


1r Lloc: "RESURRECCIÓ" - Silvestre Vilaplana


"La pèrdua d’un ésser estimat és un fet esgarrifós. Per això no és estrany que algú com William Fox, un poderós home de finances carregat de diners, decideixi invertir tot el què calgui per trobar la manera de tornar la vida a la seva filla. És així com un etnòleg i una psicòloga enceten una recerca arreu del món per esbrinar si algú és capaç de ressuscitar els morts. Però tot allò que descobreixen ve marcat per fets estranys i obscurs que semblen avisar-los de les conseqüències devastadores que pot tenir tirar endavant la investigació. És possible vèncer la mort? Qui són els dos germans que apareixen misteriosament i intenten impedir la investigació a qualsevol preu?"


2n Lloc: "NO ESTÀ ESCRIT A LES ESTRELLES" - John Green


"Aquesta és la història de Hazel i de la seva lluita diària per aconseguir uns anys més de vida. La medicina ha aconseguit reduir el seu tumor, però la malaltia continua aquí, marcant el ritme de la seva vida: proves d’hospital en hospital, moments de desesperació, la difícil i tensa relació amb els pares, i sobretot, els companys del Grup de Suport al Càncer. Hazel, que és una jove intel·ligent i lúcida, amb els seus anhels i les seves pors, té una cosa molt clara: ara que ha conegut el Gus al grup de suport, no hi ha temps per retrets, cal viure la vida al màxim fins a l’últim minut."


3r Lloc: "L'ASSASSÍ DE LA CORBATA" - Marie-Aude Murail


"La Marie-Ève i l’Ève-Marie són dues germanes bessones que van morir en estranyes circumstàncies. La primera, fa quatre anys, d’un aneurisma tot sortint d’un restaurant amb el seu marit. La segona, d’adolescent, escanyada amb una corbata. Quan la filla de la Marie-Ève, la Ruth, troba una fotografia antiga dels seus pares i la seva tieta amagada en un calaix, alguna cosa del seu passat trontolla. Però quan penja la foto a internet, no s’imagina les reaccions que provocarà aquest fet: antics companys de classe, professors, i fins i tot el seu avi, no tarden a reviure l’estranya història de la mort de les bessones i el misteri es torna a obrir."


4t Lloc: "EL NOI QUE VA TROBAR LA FELICITAT" - Edward Van de Vendel


"La història de Hamayun, un nen d’onze anys que fuig de l’Afganistan amb la seva família per culpa dels talibans, parteix d’uns fets reals i malauradament és més habitual del què imaginem. El seu testimoni ens ajuda a entendre, des dels ulls d’un nen que no perd l’esperança ni les il·lusions, l’horror de ser un refugiat que viu constantment sota l’amenaça de no rebre el permís de residència i ser expulsat per les autoritats del país d’acollida. L’intent d’en Hamayun i la seva família per començar una nova vida als Països Baixos és un exemple de supervivència i lluita que ens deixa a tots en evidència."


Us recomanem tots els llibres d'aquesta sèrie. Els resultats totals de la resta de participants es publicaran al Juliol. Qui serà el Protagonista Jove d'aquesta edició?

Ignasi Roqué (3r D ESO)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada