dilluns, 2 d’abril del 2018

BookFaceFriday


Stupeur et Tremblements - Amélie Nothomb



Vivint en el record de la seva infància al Japó, la belga Amélie és contractada com a intèrpret en una gran empresa japonesa. Tot i contenta pel seu retorn, viu desil·lusionada des del primer moment, i després d'un petit cop de mala sort, la seva carrera professional cau en picat. Inactiva, servint cafès, i lliurant el correu, Amélie es veu assetjada per la forta jerarquia empresarial japonesa, que desfavoreix especialment a les dones. Ella doncs, està disposada a combatre contra l'esperit japonès, però després d'un any de contracte, compleix amb el costum japonès de reunir-se amb tots els seus superiors per anunciar, amb estupor i tremolor, la impossibilitat de prolongar-lo. 
Amélie llavors, torna a Bèlgica i escriu aquest llibre explicant les seves vivències al país del sol, i tot i haver sigut humiliada i acusada de ser una dona sense èxit, els seus propis superiors l’escriuen felicitant-la i penedint-se de no haver-la valorat com calia. 

Recomano aquest llibre perquè tot i ser una petita biografia, no se m'ha fet gens pesada, ja que he pogut conèixer més la cultura japonesa i agafar exemple d'una dona que denuncia les injustícies empresarials i de les dones que viuen en aquell país.


Anna Martínez 
1rC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada