divendres, 9 de març del 2018

El Mètode 15/33


EL MÈTODE 15/33


Autora: Shannon Kirk

Traductora: María José Díez

Editorial: Edicions B

Lloc i any d'edició: Barcelona, 2016

Número de pàgines: 368

Estil i vocabulari: explícit, senzill, irònic.

Argument: Una noia de 16 anys embarassada és segrestada a la sortida de l'institut. El que el seu segrestador no espera és que la seva víctima pot ser més perillosa que ell mateix, que és qui realment hauria de témer. 17 anys més tard, la protagonista explica quin modus operandi va seguir per poder escapar i com va viure el seu segrest.

Tema i tipologia: Misteri, acció, estratègia.

Personatges principals:

  •  La protagonista, el nom de la qual no podem saber fins passada la meitat del llibre, té el do de 'desengegar' els seus sentiments quan vol. És extremadament intel•ligent i molt bona estratega (participa en molts campionats d'escacs amb l'institut, en els quals és molt habitual que guanyi). Tenir una vida més que protegir augmentarà encara més la seva determinació i li donarà més forces de les que ja de per sí té.
  • El seu segrestador és agressiu i fort, però l'excessiva confiança que té en sí mateix i en que la víctima no serà capaç de defensar-se el perjudicaran.

Opinió: Veure una víctima de segrest tan jove i a sobre embarassada defensant-se i creant una estratègia tan fredament i tan meticulosament m'ha sorprès molt, mai havia llegit res així i sento molta fascinació i admiració per la noia. També és molt interessant la capacitat que té per 'desengegar' els seus sentiments. El llibre no decepcionarà en l'absolut als lectors que disfrutin l'acció i l'estratègia; no obstant, el llenguatge, explícit i en ocasions vulgar, pot incomodar si no s'hi està acostumat i no sol agradar a la persona que el llegeixi.

Valoració: 9'5

Laura Paez, 
4 ESO C

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada