dijous, 8 de març del 2018



DIVERGENT





Autor: Veronica Roth

Traductora: Aïda Garcia Pons

Editorial: Estrella Polar

Col·lecció: Fanbooks

Lloc i any d'edició: Barcelona, l’any 2011

Pàgines: 412 

Gènere: ciència-ficció i romanticisme
Estil i vocabulari: fàcil d'entendre



Resum:

La protagonista de la novel·la, la Beatrice compleix els 16 anys i ha d’escollir una de les cinc faccions possibles de la ciutat: Franquesa, els que sempre diuen la veritat, Erudició, els intel·ligents, Amistat, els pacífics, Intrepidesa, els valents que protegeixen la ciutat o Abnegació, els altruistes, és la facció on ha nascut i en la que pertany abans de prendre la decisió final.

Després de realitzar la prova que els ajuda a saber quina seria la millor facció per a cadascú per naturalesa, ella obté resultats varis, és a dir encaixa en més d’una facció i això la converteix en Divergent, la qual cosa és una amenaça per la resta de la població, i per això decideix callar-s’ho.

Finalment decideix que vol pertànyer a Intrepidesa, cosa que la obliga a deixar a la seva família abnegada.

Un cop establerta, s’enamora del seu entrenador, en Quatre i ell també d’ella, de manera que viuen una bonica historia d’amor. Malgrat tot, al final hi haurà enemics amb els qual hauran de combatre, posant en pràctica tot el que ha après en aquesta facció la Tris.


Personatges principals: 

  • Beatris: Quan canvia de facció, passa a dir-se Tris. És una noia de 16 anys, dèbil, tímida i fluixa. Amb el temps anirà canviant físicament i psicològicament, es fa més forta, independent i menys vulnerable.

  • Quatre: és l’entrenador de la Tris, més tard el seu xicot. És alt i està fort. És molt tancat i no sol explicar res als altres i és molt astut. Al llarg de la historia descobrim que ell també és Divergent al igual que la Tris.



Opinió: 

M’ha semblat molt interessant i sobretot molt original el tema de les faccions, la societat dividida segons gustos, rivalitat entre faccions, etc. El recomano molt aquest llibre, sobretot si t’agrada la combinació de misteri, ciència-ficció amb l’amor, al igual que a mi. No es fa gens avorrit i et deixa amb ganes de seguir llegint.



Valoració de l'1 al 10:

9.5

Resultado de imagen de divergente
                                                                                                                             
                                                                                                                         YOUSRA EL HAOUARI
                                                                                                                          4t B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada